Who_is_it-1

O Έλληνας συνάδελφος στις ΗΠΑ με το ψεύτικο twitter

Πριν μερικούς μήνες ανέφερα την ύπαρξη πλαστού προφίλ στο twitter με φερόμενο διαχειριστή συνάδελφό μου ανταποκριτή στις ΗΠΑ ελληνικού μέσου ενημέρωσης.

Μέσω εκείνου του ψεύτικου λογαριασμού, γίνονταν σχεδόν καθημερινά φραστικές επιθέσεις, προσβολές και απόπειρες προβοκάτσιας εναντίον εμού προσωπικά με μοναδικό σημείο αναφοράς να πλήξουν δημοσιογραφικά το περιεχόμενο και την αξιοπιστία των ανταποκρίσεων μου από τις ΗΠΑ. Οι επιθέσεις αυτές ξεκίνησαν αμέσως μετά τις δύο συνεντεύξεις που παραχώρησαν οι Πολ Τόμσεν και Τσαρλς Νταλάρα αποκλειστικά σε εμένα για τον ΣΚΑΪ και μετά τις αλλεπάλληλες ειδήσεις που συστηματικά έβγαλα με το ρεπορτάζ μου για την Ελλάδα μέσα από το ΔΝΤ. Τότε ζήτησα από τον συγκεκριμένο συνάδελφό μου στις ΗΠΑ να σταματήσει καθώς δεν είχα πρόθεση να εμπλακώ σε καμία τέτοιου τύπου ανήθικη υπόγεια αντιπαράθεση.

Από την περασμένη Πέμπτη όμως, όταν η ερώτησή μου στον εκπρόσωπο τύπου του ΔΝΤ έβγαλε ακόμα μία σημαντική είδηση για την Ελλάδα επιβεβαιώνοντας τις ανεπίσημες πληροφορίες που το ρεπορτάζ, οι επιθέσεις αυτές κορυφώθηκαν με ανυπόγραφο κείμενο στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού “ΕΠΙΚΑΙΡΑ” με το οποίο ο συγκεκριμένος συνάδελφος φέρεται να διατηρεί επαγγελματικές σχέσεις. Το δημοσίευμα αποπειράθηκε να στήσει ένα άνευ προηγουμένου σκηνικό σκευωρίας σε βάρος μου. Υπήρξαν και άλλα τέτοιου είδους περιστατικά που δεν θα μπω στη φτηνή διαδικασία να τα αναφέρω ένα προς ένα.

Στις περιπτώσεις αυτές οι συμπτώσεις δεν είναι τυχαίες αλλά η ενορχήστρωση αυτού του τύπου των επιθέσεων εναντίον του προσώπου μου έχουν ως κοινό παρονομαστή εκείνον ή εκείνους που βλέπουν ότι χάνουν συστηματικά τις ειδήσεις του ρεπορτάζ από το ΔΝΤ αλλά κυρίως βλέπουν ότι χάνουν την δυνατότητα να σχηματοποιούν τις ειδήσεις αυτές κατά τα συμφέροντά που εξυπηρετούν. Δυνατότητα που είχαν στο παρελθόν αλλά η παρουσία η δική μου και άλλων συναδέλφων στο ρεπορτάζ, τους την έχει αφαιρέσει.

Πιθανότατα να αναρωτηθείτε γιατί τα μοιράζομαι μαζί σας όλα αυτά. Αν και περιστατικά ψυχοφθόρα που θες να τα ξεχνάς, θεωρώ ότι είναι δείγματα μίας παρασιτικής πραγματικότητας που, όπως σε όλους τους χώρους, υπάρχουν δυστυχώς και στον χώρο της δημοσιογραφίας. Ίσως, βέβαια, στο δικό μας χώρο να εκδηλώνονται με πιο σκληρή μορφή απ’ ότι σε άλλους. Αυτός, όμως, είναι ένας επιπλέον λόγος τα περιστατικά αυτά να τα στηλιτεύεις δημόσια και όχι να τα αποσιωπείς ευνοώντας έτσι εκείνους που λειτουργούν εν κρυπτώ.

Πολύ περισσότερο δε όταν θίγουν τις προσπάθειες νέων ανθρώπων που τολμούν να μη συμβιβάζονται με καταστάσεις που οδήγησαν και τον κλάδο και τη χώρα μας εδώ που βρίσκεται σήμερα. 

Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του skai.gr

Διαβάστε ακόμα: 
Η επιστολή του Θάνου Δημάδη στα Επίκαιρα 

Leave a Reply